Еленова плешка с вино

СтрахилСтрахилНовак
14/07/2009
"Грабвайте пушката и бегом към гората, че сме поканили гости на еленова плешка с вино "
Готвене65 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 103
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Увиваме почистената еленова плешка на руло и я завързваме с бял конец, заливаме с марината от виното, олиото и оцета и я оставяме да престои един ден на студено.

Подсушаваме месото, овалваме в брашно и го поставяме в малка тенджера. Покриваме месото с лука, нарязан на филийки, над който подреждаме тънки парченца сланина, заливаме с маринатата, посоляваме, поръсваме черен пипер, покриваме с хартия, намазана с масло, захлупваме с похлупак и печем в много слаба фурна до омекване.

Поднасяме месото съвсем горещо.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар