Еленова плешка с вино

14/07/2009
Страхил
отСтрахилНовак
"Грабвайте пушката и бегом към гората, че сме поканили гости на еленова плешка с вино "
  • Готвене65 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 916
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Увиваме почистената еленова плешка на руло и я завързваме с бял конец, заливаме с марината от виното, олиото и оцета и я оставяме да престои един ден на студено.

Подсушаваме месото, овалваме в брашно и го поставяме в малка тенджера. Покриваме месото с лука, нарязан на филийки, над който подреждаме тънки парченца сланина, заливаме с маринатата, посоляваме, поръсваме черен пипер, покриваме с хартия, намазана с масло, захлупваме с похлупак и печем в много слаба фурна до омекване.

Поднасяме месото съвсем горещо. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар