Шаран с чесън и лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
315
90
140
11/04/2014
"Готови сме за Никулден, а вие избрахте ли си любима рецепта?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шарана на порции. Поръсвате почистените порции с лимон и ги оставете да престоят така за около 15 минути. След това ги посолете и запържете в сгорещено олио.

Прехвърлете изпържената риба в чиния. В тигана от пърженето прибавете нарязания на тънки колелца лук и чесъна, нарязан на парченца и пържете до пожълтяване.

Залейте с виното, посолете, поръсете черен пипер, прибавете масло оставете сместа на огъня, докато заври. С нея залейте порциите шаран.

Сервирайте рибата, гарнирана с варени картофи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар