Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Шаран с чесън и лук

Шаран с чесън и лук

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Шаран с чесън и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Готови сме за Никулден, а вие избрахте ли си любима рецепта?"

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр.
  • олио
  • масло - 20 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 200 г
  • вино - 4 с.л. бяло
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шарана на порции. Поръсвате почистените порции с лимон и ги оставете да престоят така за около 15 минути. След това ги посолете и запържете в сгорещено олио.

Прехвърлете изпържената риба в чиния. В тигана от пърженето прибавете нарязания на тънки колелца лук и чесъна, нарязан на парченца и пържете до пожълтяване.

Залейте с виното, посолете, поръсете черен пипер, прибавете масло оставете сместа на огъня, докато заври. С нея залейте порциите шаран.

Сервирайте рибата, гарнирана с варени картофи.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: