Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа с нишесте

Зеленчукова супа с нишесте

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Зеленчукова супа с нишесте1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • царевица - 200 г (консервирана)
  • бульон - 1 л зеленчуков
  • индийско орехче - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл (течна)
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 с.л. (нарязан)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва, а чесънът се начуква. Запържват се в зехтина. Добавят се нарязаните моркови и целина.

Когато се задушат, се сипва и отцедената царевица. Поръсва се с подправките и се залива с бульона.

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат в супата. Когато омекнат, се добавя нишестето, разтворено в сметаната и няколко лъжици вода.

Разбърква се добре и се оставя на огъня за още няколко минути. Супата се сервира поръсена с магданоз.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: