ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Доматена Супа»Доматена кремсупа с фиде

Доматена кремсупа с фиде

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Доматена кремсупа с фиде
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Уханна супа, която задължително поднасяме с хрупкав хляб"

Необходими Продукти

  • домати - 2 кг. или 2 консерви по 700 гр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 2 - 3 стръка или босилек
  • фиде - 200 гр.
  • олио - 50 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се попарват с гореща вода, обелват се и се нарязват на ситно. Ако са от консерва, само се обелват и нарязват.

Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ситно.

В предварително загрята тенджера се сипва олиото да се загрее леко. Добавя се сол. Слагат се морковите и лука да се задушат в мазнината на умерен огън докато поомекнат. Добавя се фидето и се пържи като се обръща с дървена лъжица заедно със зеленчуците на умерен огън до златисто. Добавят се доматите. Долива се с 2 ч.ч. топла вода и се оставя да ври на умерен огън до готовност – да се свари фидето. Накрая се добавят ситно нарязани магданоза или босилека, обеления и смачкан чесън и черния пипер.

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: