Чатни от фурми и тамаринд

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
102
28
4
58
18/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • тамаринд - 75 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • фурми - 1 ч.ч. нарязани
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 щ. лют
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тамариндът се надробява на парченца и се сварява в 1 ч.ч. вода за 10 минути.

Получената течност се прецежда. Омекналият тамаринд се претрива през цедка, докато в нея останат само семена и влакна.

Към получения сок се добавят останалите съставки. Чатнито се вари на умерен огън, докато повечето течност се изпари и се получи гъста смес.

Съчетава се със солени предястия по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар