Фокача с лук

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Фокача с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • лук - 2 глави, кромид, на филийки
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол на - вкус
  • мащерка - 1/2 ч.л., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина.

Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло. Тестото се прехвърля във формата и се оставя да втасва още 30 мин.

Лукът се запържва около 5 мин. и се подрежда върху тестото. Поръсва се със солта, мащерката. Пече се около 25 мин.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: