Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтенца от кашкавал и маслини

Кюфтенца от кашкавал и маслини

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Кюфтенца от кашкавал и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Такива вкусни кюфтенца и в най-добрия ресторант не могат да ви приготвят!"

Необходими продукти

  • кашкавал - 50 г
  • пармезан - 50 г настърган
  • киноа - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 стрък пресен
  • маслини - 10 бр. без костилка
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • брашно - за оформяне
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • за млечния сос
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • зелен чесън - 1 стрък
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва сварим киноата си в две чаши вода. Вари се около петнадесет минути.

После я отцеждаме от течността.

Междувременно нарязваме на ситно кашкавал, маслини и смесваме с настъргания пармезан и скълцания лук.

Към тази смес добавяме киноата и всички други съставки за кюфтенцата, като слагаме и 2 с.л. брашно.

От всичко това оформяме малки топченца. Всички мини кюфтенца редим в тава, покрита с хартия за печене.

Поливаме с малко мазнина и печем веджи кюфтенцата на 200 градуса за около половин час.

През това време правим млечния сос от сметаната, млякото, магданоз, чесън и малко сол.

Сервираме кюфтенца от кашкавал и маслини със сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: