Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с ряпа и сирене

Ризото с ряпа и сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Ризото с ряпа и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 1 глава, на ситно
  • ряпа - 200 г, обелена на ситно
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ризото - 1 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • бульон - 3 ч.ч. (750 мл), зеленчуков
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сирене - 150 г, Теледжио или Моцарела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и ряпата се запържват в маслото и зехтина около 10 мин. Добавя се и оризът, като непрестанно се бърка.

Прибавя се виното и от зеленчуковия бульон постепенно, на порции от 1 ч.ч. Оставя се да къкри на 20 мин.

Осолява се и се поръсва с черен пипер и сиренето Теледжио, Моцарела или друго сирене според вашия вкус.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: