Домашен хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Домашен хляб1 / 4
28/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
"Нищо не може да се сравни с вкуса на току що излязъл от фурната домашен хляб - мек и ароматен!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква.

Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая се добавя маслото и солта (ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън).

Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло. Поставете в намаслена форма за хляб (26 х 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 210 С за около 30 - 40 минути.

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: