Домашен хляб

Tsvetanka
Tsvetanka
Новак
28/05/2009
"Нищо не може да се сравни с вкуса на току що излязъл от фурната домашен хляб - мек и ароматен!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 154
  • Преглеждания за месеца627
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода и се добавя захарта. Оставя се встрани за 10 минути. Добавя се сокът от доматите и се разбърква.

Брашното се пресява на етапи, добавя се чесъна, ароматните подправки, и се замесва еластично тесто, като накрая се добавя маслото и солта (ако изполвате и песто, настърган кашкавал то ги добавете заедно със сухия чесън).

Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло. Поставете в намаслена форма за хляб (26 х 12), покрийте с намаслено свежо фолио и оставете за още 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 210 С за около 30 - 40 минути.

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
24.11.2019 12:09
Струва ми се ,че вече не знаят какво ново да измислят и измислят какво ли не.
1
0
Ваня Георгиева
Не мога да разбера защо се слага доматен сок, ако ми отговорите ще е добре. Като чета има и доста подправки явно самото име не подхожда на рецептата.
8
0
Кирушка Ненова
Кирушка Ненова
27.08.2013 12:06
Какъв е този хляб с доматен сок ?
4
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 22:00
и аз никога не съм правила или чувала за хляб с доматен сок
4
1