ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Кръчмарско мезе с шкембе

Кръчмарско мезе с шкембе

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2571k3k198
Кръчмарско мезе с шкембе
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
17/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"За това сочно кръчмарско мезе нито бира, нито вино би било зле! Наздраве и да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • шкембе - 200 г сварено
  • гъби - 200 г
  • чесън - 2 - 3 скилудки
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • чили - на люспи
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно мезе ще ви трябва сварено шкембе.

Най-добре да сварите шкембето в тенджера под налягане за около 40 минути с малко сол.

Свареното шкембе нарежете на дребни парчета.

Загрейте олиото и маслото и запържете гъбите за няколко минути, до готовност.

След това прибавете нарязани на ситно няколко скилидки чесън, шкембето и всички подправки.

Оставете на котлона още няколко минути и след това може да сервирате кръчмарското мезе с шкембе веднага, поръсено с настърган кашкавал.

Насладете се на това шкембе на тиган с чаша хубаво вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: