Начин на приготвяне
Брашното си го пресяваме и към него добавяме солта, като разбъркваме добре и правим кладенче.
Водата си я затопляме и разтваряме в нея маята и захарта, като оставяме, докато маята се активира.
Готовата вече активирана мая я прибавяме към брашното като прибавяме и прясното мляко и олиото.
Замесваме си меко нелепнещо тесто за хлебчета.
Разделяме си самото тесто на 7 части, като ги оформяме на топки.
Вземаме си тава, на която поставяме хартия за печене и нареждаме хлебчетата на разстояние едно от друго и ги оставяме, докато удвоят обема си.
Загряваме си фурната на 200 градуса и печем хлебчетата за задушница за 20-25 минути.
Охлаждаме готовите питки върху решетка.