Начин на приготвяне
Почиствате и нарежете пресния лук и лападените листа.
Загрейте олиото в тенджера и ги задушете за 2-3 минути, докато омекнат.
Прибавете около литър вода, сол и черен пипер на вкус и оставете да заври.
След това добавете ориза, като разбърквате периодично.
Оставете супата от лапад да къкри 10-15 минути, до готовност на ориза в чорбата.
Пригответе застройката, като смесите киселото мляко и жълтъка на едно яйце.
Разбъркайте и започнете да прибавяте на тънка струя от горещия бульон на супата към застройката, бъркайки непрекъснато, докато се темперира.
След това прибавете застройката към супата и за още по-добър вкус 1 лъжица краве масло.
Поднесете чорбата от лапад и ориз с домашен хляб и стрък пресен чесън.