Задушено по фламандски

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
03/12/2011
"Толкова богата и ароматна гозба, която ще ви сгрее и в най-студените зимни дни "
Приготвяне25 мин.
Готвене175 мин.
Общо200 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 898
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се средно ситно целината, празът, лукът, морковите и ряпата. Зелето се нарязва на тънки резени, а картофите на големи парчета.

Лукът се запържва в малко масло в голям дълбок тиган. Добавя се месото и се долива вода, така че да го покрие. Овкусява се със сол и чер пипер, добавят се магданозът и дафиновите листа и се слага да заври.

Оставя се да ври около 30 мин. , като се отпенва ако е необходимо. Добавят се и останалите зеленчуци без картофите и се оставя да ври на бавен огън около 90 мин. След това се добавят картофите и се оставя още 45 мин. Ако е необходимо се овкусява допълнително.

Сервира се горещо в дълбоки купи.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар