Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки ребра с картофи

Агнешки ребра с картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Агнешки ребра с картофи
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Агнешко с картофи - любимата класика"

Необходими продукти

  • агнешки ребра - 700 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • картофи - 800 г
  • бяло вино - 150 мл
  • чубрица - за поръсване на картофите
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купичка смесваме червения, черния пипер, олиото и джоджена.

Всичко разбъркваме много добре.

Вземаме агнешките ребра, посоляваме и ги намазваме със сместа.

Готовите ребра поставяме в съд и оставяме в хладилника за около два часа.

Когато изтече това време, наливаме бялото вино, покриваме с алуминиево фолио и печем във фурната на 200 градуса около час.

През това време обелваме картофите, нарязваме на парчета, посоляваме, поръсваме с чубрица и нареждаме около ребърцата - или премахваме ребрата, поставяме картофите и нареждаме ребрата отгоре.

Връщаме във фурната и печем до готовност.

Накрая махаме фолиото и печем до загар на ребрата.

Агнешките ребра с картофи са много вкусни!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: