Начин на приготвяне
Картофите се измиват и сваряват до готовност. Обелват се и се намачкват, добавят се олиото, киселото мляко, настърганият на ренде кромид лук, солта и смлените подправки на вкус (черен пипер, чубрица, копър или магданоз).
Добавят се разбитите яйца и хубаво се разбърква всичко.
Картофените кюфтета се оформят, всяко се потапя, първо, в сместа от разбитите на пяна две яйца, след това в галетата, пак в яйцата и се нареждат на разстояние в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.
Запичат се за около 10-15 минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 250 °C, а след това се обръщат и изпичат и от другата страна.
Поднасят се вкусни картофени кюфтета с млечно-чеснов сос.
Добър апетит с моите картофени кюфтета на фурна!