Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнест хляб за хлебопекарна

Пълнозърнест хляб за хлебопекарна

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Пълнозърнест хляб за хлебопекарна
Снимка: Диана Андрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Общо
3 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • топла вода - 350 мл
  • олио - 2 и 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 550 г пшенично
  • мая - 10 г прясна или 4 г суха мая (1 ч.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставям продуктите в пекарната, като започвам с водата, олиото, солта.

После добавям брашното, захарта и маята - прясната също я начупвам отгоре, за да няма пряко взаимодействие с разтворената сол във водата.

Избирам съответната програма за пълнозърнест хляб и степента на препичане на кората.

Пробвайте непременно този пълнозърнест хляб за хлебопекарна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: