ezine.bg»Рецепти»Предястия»Резене по руски

Резене по руски

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28397188
Резене по руски1 / 2
29/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • резене - 2 глави
  • круши - 1 бр., обелена и почистена от семената
  • краставици - 1 бр.
  • бадеми - 1/3 ч.ч. (50 г), бланширани
  • оцет - 2 с.л., ябълков
  • джоджен - на вкус, пресен
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бадеми - за украса, на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите на резенето се почистват, режат се стръковете и се махат всички външни листа. Разрязват се на две половини, след което на клинообразни парчета.

Крушата, краставицата, бадемите, джодженът, оцетът и зехтинът се блендират. Овкусяват се със солта и черния пипер.

Резенето се подрежда в чиния за сервиране като върху него се добавя вече готовата смес. Декорира се с бадемите на люспи.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: