Пиле с кокосова марината

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Пиле с кокосова марината1 / 2
03/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле 1500 гр.
  • кориандър - на зърна 2 ч.л.
  • кимион - на зърна 2 ч.л.
  • сол - морска 1 ч. л
  • чесън - 8 - 10 скилидки ситно нарязани
  • джинджифил - настърган 2 с.л.
  • джинджифил - 1/2 с.л. сух
  • кайенски пипер - 1 - 2 ч.л.
  • лимонов сок - 1/2 лимон
  • куркума - 1 ч.л.
  • кокосово мляко - 240 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната на кориандъра и кимиона се запържват на сух тиган на среден огън за около 1 - 2 минути. Счукват се в хаванче (може да се ползват и сухи подправки, но тогава се намалява до 1 ч л за всяка от тях и са по малко ароматни).

В неголяма купа се смесват всички продукти за маринатата.

Цялото пиле се разрязва на 4 части. Леко се отделя кожата на пилешките гърди и бутчета. Пилешкото месо се поставя в плик и се залива с маринатата. Пакетът се завързва плътно и се обръща няколко пъти, за да може пилешкото месо да се покрие равномерно с маринатата. Оставя се да се маринова 2 - 8 часа. Хладилник. .

Пече се на скара или във фурната: месо без кост за 10 - 15 минути, месо с кост за 35 - 40 минути, като се обръща на всеки 5 минути.

Готовото ястие се поставя в купа и се покрива за 5 минути с алуминиево фолио.

Сервира се с кокосов ориз и салата от краставици.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: