ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Спираловиден хляб с градински чай

Спираловиден хляб с градински чай

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
28390165
Спираловиден хляб с градински чай1 / 2
22/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • сирене - 1 1/4 ч.ч. (150 г), Пекорино
  • сол - 1/8 ч.л.
  • салвия - 12 листа, пресен, на ситно
  • сирене - 200 г Фонтина, на тънки филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва заедно със сиренето Пекорино и се оставя се да втаса.

Подготвя се форма за печене с диаметър 30 см. Тестото се разточва на много тънка кора с форма на правоъгълник, който се покрива с градинския чай и Фонтината.

Навива се на руло, оформя се спираловидно се прехвърля в подготвената тава за печене. Оставя се да втаса около час и половина.

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Пече се около 35-40 мин. на 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: