Пърленка с чубрица и сминдух

29/03/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 328
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, прави се кладенче в него и се добавят маята, захарта и солта. Постепенно се добавя олиото и водата и се замесва тесто.

Оставя се да втаса в намазана с мазнина купа, покрито с кърпа. След това се премесва на набрашнена повърхност и се разделя на 3-4 топки. Разточват се на кръгли, тънки питки и се нареждат в тава, намазана с мазнина.

Оставят се да втасат, след което се поръсват с подправките и се запичат във фурната върху сач или оребрен тиган. Когато са готови, се мажат с масло или олио.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар