Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с цикория и козе сирене

Фарфале с цикория и козе сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283128
Фарфале с цикория и козе сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 1 глава, на тънки филийки
  • зехтин - 7 с.л.
  • цикория - 1 глава, нарязана на лентички
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бира - 4 с.л., светла
  • сирене - 1/2 ч.ч., меко, козе
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • фарфале - 500 г (тестени пеперудки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в 3 с.л. зехтин, докато омекне. Добавя се цикорията и се поръсва със сол и черен пипер. Държи се на огъня 5 мин.

Добавя се бирата и се държи на огъня, докато се изпари. Добавя се козето сирене, като се прибавя и прясното мляко.

Сварява се пастата в подсолена и вряща вода, до пълна готовност. Изцеждат се добре и се прехвърлят в съда със соса. Разбърква се и се поръсва с останалия зехтин.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: