Фарфале с цикория и козе сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
07/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, на тънки филийки
  • зехтин - 7 с.л.
  • цикория - 1 глава, нарязана на лентички
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бира - 4 с.л., светла
  • сирене - 1/2 ч.ч., меко, козе
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • фарфале - 500 г (тестени пеперудки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в 3 с.л. зехтин, докато омекне. Добавя се цикорията и се поръсва със сол и черен пипер. Държи се на огъня 5 мин.

Добавя се бирата и се държи на огъня, докато се изпари. Добавя се козето сирене, като се прибавя и прясното мляко.

Сварява се пастата в подсолена и вряща вода, до пълна готовност. Изцеждат се добре и се прехвърлят в съда със соса. Разбърква се и се поръсва с останалия зехтин.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар