Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с гъби и зеленчуци

Дроб сарма с гъби и зеленчуци

Дроб сарма с гъби и зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект (около 1 кг)
  • лук - 3 глави
  • печурки - 5 - 6 броя
  • ориз - 1 ч.чаша
  • зелен лук
  • билки - джоджен, естрагон, естрагон, мента, калоферче, девесил
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • олио - за задушаване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре агнешките дреболии. Попарете ги за кратко и сменете вода с нова. Сварете ги до готовност, след което ги наситнете.

Подгответе зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Загрейте малко олио. Задушете първо кромида, след това добавете гъбите, моркова и чесъна.

Накрая сипете ориза и долейте малко вода. Когато течността се усвои, прибавете дреболийките.

Накрая добавете зеления лук и домата.

Овкусете с пипера и солта. Добавете наситнените пресни билки и сипете 4 чаши вода.

Прехвърлете в тавата за печене и заравнете сместа. Загрейте фурната и изпечете дроб сармата до готовност - около 60 минути.

Накрая я поръсете с пресен магданоз.

Дроб сармата с гъби и зеленчуци е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: