Начин на приготвяне
Измийте много добре агнешките дреболии. Попарете ги за кратко и сменете вода с нова. Сварете ги до готовност, след което ги наситнете.
Подгответе зеленчуците и ги нарежете на ситно.
Загрейте малко олио. Задушете първо кромида, след това добавете гъбите, моркова и чесъна.
Накрая сипете ориза и долейте малко вода. Когато течността се усвои, прибавете дреболийките.
Накрая добавете зеления лук и домата.
Овкусете с пипера и солта. Добавете наситнените пресни билки и сипете 4 чаши вода.
Прехвърлете в тавата за печене и заравнете сместа. Загрейте фурната и изпечете дроб сармата до готовност - около 60 минути.
Накрая я поръсете с пресен магданоз.
Дроб сармата с гъби и зеленчуци е много вкусна.