Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Чеснова питка със сирене Чедър

Чеснова питка със сирене Чедър

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Чеснова питка със сирене Чедър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Чесновата питка със сирене Чедър се разбира чудесно с всяко ястие"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • масло - 25 г
  • мащерка - 1 с.л. (ситно нарязана)
  • босилек - 1 с.л. (ситно нарязан)
  • чедър - 100 г (настъргано)
  • чесън - 3 скилидки
  • мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на Чеснова питка със сирене Чедър брашното се пресява и се оформя кладенче. В него се сипват солта и маята. Водата, зехтинът и медът се разбъркват добре и постепенно се добавят към брашното. Замесва се еластично тесто, което се премества в намазан с мазнина съд, покрива се и се оставя да се надигне.

Отново се омесва и се разточва до големината на тавата, в която ще се пече питката. Тавата се намазва с мазнина и тестото се премества в нея, като се покрива и се оставя отново да втаса.

Маслото, чесънът и подправките се разбъркват и с тази смес се намазва приготвената питката. Отгоре се поръсва със сирене. Чедър и се изпича в предварително загрята фурна.

Вкусна солена питка, която може да поднесете за обяд или вечеря.

Питка със сирене - класика в жанра.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: