Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Агнешки главички по кръчмарски

Агнешки главички по кръчмарски

Агнешки главички по кръчмарски
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешки главички - 3 броя
  • бира - 100 мл
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • чесън
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре агнешките главички.

Прехвърлете ги в тенджера под налягане и ги залейте със студена вода. Поръсете със сол и пуснете вътре няколко зърна черен пипер.

Сварете главичките за около 70 минути. Щом се охладят ги обезкостете, а езика обелете хубаво.

Прехвърлете отделеното месо в тава. Сипете бирата, добавете маслото и поръсете с черен пипер.

Загрейте фурната и запечете месото до зачервяване.

Накрая поръсете мезето с прясно нарязан магданоз и сервирайте топло.

Агнешките главички по кръчмарски са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: