Омлет с тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
283
14
07/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 040
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на този вегетариански омлет тиквичките се измиват със студена вода и се подсушават. Режат се на тънки кръгчета и се овалят в брашното, като се изтръсква излишното.

Загрява се зехтинът без 2 с.л. в тиган до много висока температура. Тиквичките се запържват, изцеждат се. Използваният зехтин се изхвърля и се сипва останалият. В тигана се редят всички пържени тиквички на един пласт, температурата на котлона се намаля.

Яйцата се разбиват и поръсват със солта и пипера. Яйчената смес се изсипва в тигана и се държи на огъня около 5 мин. След което омлетът се запича на скара (грил) за още 3-4 мин., докато повърхността му стане златиста. Поднасяме готовия омлет с тиквички, докато е още топъл.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар