Начин на приготвяне
За приготвянето на този вегетариански омлет тиквичките се измиват със студена вода и се подсушават. Режат се на тънки кръгчета и се овалят в брашното, като се изтръсква излишното.
Загрява се зехтинът без 2 с.л. в тиган до много висока температура. Тиквичките се запържват, изцеждат се. Използваният зехтин се изхвърля и се сипва останалият. В тигана се редят всички пържени тиквички на един пласт, температурата на котлона се намаля.
Яйцата се разбиват и поръсват със солта и пипера. Яйчената смес се изсипва в тигана и се държи на огъня около 5 мин. След което омлетът се запича на скара (грил) за още 3-4 мин., докато повърхността му стане златиста. Поднасяме готовия омлет с тиквички, докато е още топъл.