Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Портокалов кейк с яйца и масло

Портокалов кейк с яйца и масло

Портокалов кейк с яйца и масло
Снимка: Ирина Андреева Jolie
2 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Парче портокалов кейк за следобедно кафе - идеална комбинация"

Необходими продукти

  • брашно - 600 грама
  • яйца - 6 броя
  • бакпулвер - 15 грама
  • захар - 400 грама
  • масло - 370 грама
  • портокали - 2 големи
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парченца портокалите. Сипете ги в голяма купа ги смесете със захарта.

Добавете разтопеното масло и яйцата. На части прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте до хубава хомогенна смес.

Намазнете тава за печене и сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете кекса до готовност. След това го покрийте с чист кърпа и оставете да се отпусне.

Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.

Портокаловият кейк с яйца и масло е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: