Начин на приготвяне
Настържете черния шоколад, а бисквитите смелете на фино брашно.
Разбийте яйцата със захарта и маслото. Сипете лимоновия сок и смлените бисквити с бакпулвера. Накрая добавете настъргания шоколад.
Застелете тава с хартия за печене и разстелете сместа - трябва да се получи много тънък пласт.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за около 15 минути. Охладете блата.
Междувременно загрейте млякото с маскарпонето на тих огън. Начупете вътре белия шоколад и разбъркайте до хомогенност. Охладете крема напълно.
Добавете към него цедното мляко и ако е необходимо, подсладете с малко пудра захар.
Пригответе десертни чаши. На дъното сложете от начупения бисквитен блат и отгоре полейте от соса. Редувайте до запълване на чашата.
Украсете десертчетата по избор - много са подходящи пресните горски плодове и ментовите листенца.
Десертът с бисквити и маскарпоне в чашки е много вкусен!