Солени бухти с гъби

Солени бухти с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • гъби - 500 грама (средни)
  • прясно мляко - 100 - 150 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете гъбите за 10-тина минути във вряща подсолена вода. Отцедете ги добре и оставете да се охладят.

Разбийте яйцата с двата вида брашно. Сипете млякото, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте.

Сложете дълбок тиган на котлона и сипете повече олио, загрейте на умерен огън.

Оваляйте гъбите в малко брашно, след това в приготвената панировка. Изпържете ги до апетитен златист загар.

Отцедете биреното мезе върху кухненска хартия и сервирайте топло.

Солените бухти с гъби са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: