Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, изварата, крема сиренето, олиото, захарта, прясното мляко и солта в купа. Добавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме хубаво. Накрая добавяме сусама и ригана. Разбъркваме и оставяме сместа за 10 минути.
Загряваме около 200-300 мл олио в дълбок тиган. Гребваме по 1 пълна лъжица от сместа и сипваме в олиото. Пържим около 10 секунди, обръщаме ги и с дръжката на дървена лъжица или друго правим дупка по средата, за да придадем по-интересен вид на бухтите. Стават като понички с дупка. Пържим още малко и изваждаме върху хартия бухтите с дупка.
След това прехвърляме солените бухти с извара в подходяща чиния и сервираме.