Начин на приготвяне
Тесто: Маята се разбърква със захарта в 4 с.л. от водата и се оставя встрани около 15 мин., докато шупне. В блендер се разбива брашното, маслото и кашата с маята, 1 яйце и солта.
Постепенно се добавя на тънка струйка останалата вода и мляко, докато стане гладко тестото. Покрива се и се оставя да втаса около 30 мин., докато обемът му се удвои. Форма за печене 28 см се намазва с масло.
Плънка: Разбърква се козето сирене, моцарелата, чесънът и пиперът. Оформя се тестото на малки топки. Пълнят се с чаена лъжичка с плънката и се запечатва тестото около нея.
Тестените топки се слагат в приготвената форма за печене. Оставя се да втаса около 30 мин., в предварително загрята фурна на 220 градуса. Намазва се погачата с яйцето и млякото. Пече се 30 мин., докато стане златистокафява.