Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кисело зеле със свинско и пилешко

Кисело зеле със свинско и пилешко

ЗориЗори
Новак
1715465k
Кисело зеле със свинско и пилешко
Снимка: Зори
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Кисело зеле с два вида месо, за да си хапнете добре"

Необходими продукти

  • свински гърди - 200 грама (или сланина)
  • пилешки бутчета - 1 кг
  • кисело зеле - 800 грама
  • чесън - 1/2 глава
  • мариновани моркови - 2 от туршия
  • вода - 300 мл
  • червен пушен пипер - 1 ч.л.
  • червен лют пипер
  • бахар - 10 зърна
  • дафинов лист - 3 броя
  • кимион
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тенджера под наляга разпределете нарязаните парчете свински гърди. Върху тях сложете половината от киселото зеле, което сте смесили с нарязания маринован морков.

Поръсете със зърната бахар, чесновите скилидки (небелени) и дафиновия лист.

Идва ред на бутчетата, старателно измити и подсушени. Поръсете с черния пипер, пушения пипер и кимона. За повече пикантност може да поръсите с малко лют пипер.

Завършете с останалото кисело зеле с морков.

Полейте с олио и сипете водата. Затворете тенджерата и варете на умерен огън около половин час.

Отворете капака, когато налягането спадне. Сервирайте вкусното ястие топло, по желание добавете и няколко люти чушлета.

Киселото зеле със свинско и пилешко е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: