Парен козунак

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
268
27
221
20/04/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене380 мин.
Общо405 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 873
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта, половината от омекналото масло и останалото брашно, от което се отделя 1 чаша. Добавя се ванилията и се разбърква.

Прясното мляко се загрява и се добавя останалото масло. Щом кипне, се добавя отделената чаша брашно и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и след 3 минути се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане. Тази смес се добавя към брашното с яйцата, добавя се и маята и се меси тесто.

Оставя се да втаса 2 часа и се добавят стафидите и натрошените бадеми. Тестото се разпределя във форми, намазани с мазнина, и всеки козунак се маже с разбито яйце. Оставят се да втасат още 40 минути и се пекат в умерена фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар