Парен козунак

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
308
27
247
Парен козунак
20/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви380 мин.
Общо405 мин.
Порции20

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта, половината от омекналото масло и останалото брашно, от което се отделя 1 чаша. Добавя се ванилията и се разбърква.

Прясното мляко се загрява и се добавя останалото масло. Щом кипне, се добавя отделената чаша брашно и се вари 2 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и след 3 минути се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане. Тази смес се добавя към брашното с яйцата, добавя се и маята и се меси тесто.

Оставя се да втаса 2 часа и се добавят стафидите и натрошените бадеми. Тестото се разпределя във форми, намазани с мазнина, и всеки козунак се маже с разбито яйце. Оставят се да втасат още 40 минути и се пекат в умерена фурна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: