Начин на приготвяне
Първо сварете телешкия език (най-добре в тенджера под налягане). Във водата добавете малко сол, зърна черен пипер и бахар, както и двата дафинови листа.
Обелете сварения език.
Обелените гъби нарежете и изпържете в малко загрято олио. Накрая ги овкусете с универсалната подправка и сипете готварската сметана и черпак от бульона на езика.
Разбъркайте и когато кипне гъбеният сос, може да го свалите от огъня.
Нарежете езика и го наредете в подходяща тава. Отгоре залейте със соса.
Сложете 5-6 резена моцарела и толкова на брой аспержи.
Загрейте фурната на 220 градуса. Печете езика около 20 минути.
Поднесете го топъл заедно със свежа салата по избор.
Телешкият език с печурки и моцарела е много вксуен.