Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език с печурки и моцарела

Телешки език с печурки и моцарела

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Телешки език с печурки и моцарела
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • готварска сметана - 200 мл
  • телешки език - 1 брой
  • аспержи - 5 - 6 броя (стерилизирани)
  • печурки - 8 едри
  • моцарела - 1 топка
  • черен пипер - 10 зърна
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете телешкия език (най-добре в тенджера под налягане). Във водата добавете малко сол, зърна черен пипер и бахар, както и двата дафинови листа.

Обелете сварения език.

Обелените гъби нарежете и изпържете в малко загрято олио. Накрая ги овкусете с универсалната подправка и сипете готварската сметана и черпак от бульона на езика.

Разбъркайте и когато кипне гъбеният сос, може да го свалите от огъня.

Нарежете езика и го наредете в подходяща тава. Отгоре залейте със соса.

Сложете 5-6 резена моцарела и толкова на брой аспержи.

Загрейте фурната на 220 градуса. Печете езика около 20 минути.

Поднесете го топъл заедно със свежа салата по избор.

Телешкият език с печурки и моцарела е много вксуен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: