Артишок по провансалски

12/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак28314
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене1 мин.
  • Общо21 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо912
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Външните и твърди листа на артишока се отстраняват. Реже се най- горната третина от останалите листа. Артишокът се реже на две половинки и се изрязват мъхестите части. Натрива се лимон.

Лукът, чесънът се запържват в зехтина, докато чесънът стане светлозлатист. Добавят се артишокът и виното. Държи се на огъня около 10 мин., като често се разбърква.

Поръсва се със солта и пипера. Добавят се мащерката и дафиновият лист. Държи се на огъня около 45 мин., или докато артишокът омекне. Парчетата артишок се подреждат в чиния за сервиране и се заливат със соса.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня
Ваня
06.03.2014 20:15
От къде ще дойде сосът? То няма никаква течност. Ако го държиш 45 минути и ще извадиш въглени. Горе долу това получих като резултат, независимо от това , че го махнах от огъне доста по-рано.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв