Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста фарфале с гъбен сос

Паста фарфале с гъбен сос

ГабриелаГабриела
Новак
1336534
Паста фарфале с гъбен сос
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Фарфален с гъбен сос и уникален вкус"

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама
  • фарфале - 1 пакет (500 г)
  • орехи - 40 грама
  • готварска сметана - 400 мл
  • масло - 50 грама
  • рукола - 100 грама
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фарфалето в подсолена вода.

Нарежете на филийките гъбите, орехите счукайте.

Загрейте в тиган маслото и задушете гъбите с орехите. Сипете сметаната и разбъркайте.

Варете соса за паста 10-тина минути. Поръсете го с индийско орехче, черен пипер и сол.

Накрая може да добавите руколата (или да я добавите при сервирането).

Прибавете в тигана сварените макарони и разбъркайте. След 1-2 минути свалете от огъня.

Пастата фарфале с гъбен сос е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: