Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Рулца»Пикантни агнешки рулца

Пикантни агнешки рулца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пикантни агнешки рулца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сметана - 250 г
  • масло - 80 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - ¼ глава
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.червен пипер
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се сварява в подсолена вода и се обезкостява. Месото се нарязва на ивици по дължина. Парчетата се поръсват с черен пипер, навиват се на рулца и се завръзват. Оставят се на студено за една нощ.

Морковите, лукът и целината се нарязват и се задушават в маслото. Добавят се чесънът, виното, черният пипер, дафиновият лист и вода.

Щом заври сосът, в него се пускат рулцата. Ястието се оставя да ври на тих огън. Когато месото е готово, се добавя сметаната, в която е разбито брашното.

Преди сервиране готовите рулца се нарязват на колелца и се поливат със соса. Гарнират се със зеленчуците.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: