Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Касапска яхния с лук и чушки

Касапска яхния с лук и чушки

Касапска яхния с лук и чушки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Яхния с лук и чушки - бърза вечеря или обяд"

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г от бут
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр. големи
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бахар - 4 зрънца
  • черен пипер - 4 зрънца
  • магданоз - 4 клонки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситни късчета и го запържете в голяма тенджера с мазнина.

Гответе го за кратко и го извадете.

Добавете в същата мазнина нарязаните моркови и лук.

Гответе ги, докато омекнат и добавете нарязаните на парченца чушки.

Върнете месото и сипете червения пипер и нарязания на ситно домат.

Налейте водата - трябва да покрива продуктите.

Затворете вкусната яхния с капак и я овкусете със сол, черен пипер и бахар.

Накрая добавете разбитото с вода брашно, за да се сгъсти.

Касапската яхния с лук и чушки е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: