Начин на приготвяне
Наситнете лука, настържете обелените домати, а пресния чесън нарежете на малки кръгчета. Почистете гъбите Кладница и махнете малкото им пънче, защото е жилаво, след което също ги наситнете.
Загрейте маслото и олиото в тенджера. Първо задушете лука с чесъна, а когато поомекнат прибавете наситнения бекон. След още минута запържване прибавете гъбите.
Посолете и овкусете с черен пипер. Гответе около 5 минути, като от време на време разбърквате продуктите.
Сипете настърганите домати и след 1-2 минути налейте бульоните. Варете гъбената супа на умерен огън около половин час. Ако течността се изпари много, налейте още бульон или гореща вода.
В края на варенето прибавете фидето и варете до омекването му.
Дръпнете супата от огъня.
Смесете посочените продукти за застройката. Сипете в нея от супата, за да се темперира, а след това добавете още 1-2 черпака. Върнете всичко в тенджерата и разбъркайте хубаво.
Поръсете готовата супа с магданоз.
Супата от гъби кладница с фиде е много вкусна.