Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Млечна супа»Млечна супа с кладница

Млечна супа с кладница

Млечна супа с кладница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • гъби - 300 г кладница
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • краве масло - 100 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на малки парчета. Сложете ги в тенджера под налягане и налейте 2 л вода. Добавете сол и изчакайте да заври.

Затворете капака и варете 15 минути. В тиган разтопете кравето масло и запържете брашното.

Добавете червения пипер и запържете за кратко.

Отворете тенджерата и налейте прясното мляко. Разбъркайте добре. Сложете няколко черпака от гъбената супа в застройката.

Излейте застройката в супата и върнете на котлона.

Изчакайте да заври и отстранете. Сервирайте млечната супа с кладница в купички по желание с оцет, чесън и лют пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: