Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа със спанак и картофи

Агнешка супа със спанак и картофи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешка супа със спанак и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • спанак - 250 г
  • масло - 150 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 парче
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва и се залива със студена вода. Слага се на котлона и щом заври, се посолява. Добавя се нарязаният на ситно лук.

Брашното се запържва в масло, добавят се нарязаните моркови и целина. Запръжката се разрежда с малко бульон и се добавя към супата. Спанакът и картофите се почистват, измиват и нарязват.

Слагат се във врящата супа до разваряване на картофите и супата се сваля от огъня. Всяка порция супа се поднася гарнирана с половин нарязано на ситно сварено яйце и лъжица сметана.

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: