Начин на приготвяне
Много добре измийте агнешките чревца отвътре и отвън, обръщайки ги. Оставете в купа в равни количества ябълков оцет и вода. Оставете за два часа в хладилник.
Измийте и почистете другите агнешки дреболии. Нарежете на парчета и изплакнете в гевгир. Преместете ги в купа и посолете, добавете чесън, черен пипер, разбъркайте. Приберете в хладилник.
Вземете шиш и започнете да нанизвате на него парчета черен дроб, бял дроб, сърце и момици. Когато свършат продуктите, посолете и поръсете черен пипер.
Навийте чревцата около продуктите, по едно на шиш. За да прикрепите червата към агнешките шишчета ползвах було, увито стегнато около продуктите.
Увийте шишчетата с алуминиево фолио и оставете в тава с вода.
Печете кукуреча за 90 мин. на 200 градуса.
Кукуречът по гръцки е чудно мезе!