Кукуреч по гръцки

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кукуреч по гръцки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки черва - 3 метра
  • агнешко сърце - 1 бр.
  • агнешки момици - от комплекта
  • агнешки бял дроб - 1 бр.
  • агнешки черен дроб - 1 бр.
  • риган - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много добре измийте агнешките чревца отвътре и отвън, обръщайки ги. Оставете в купа в равни количества ябълков оцет и вода. Оставете за два часа в хладилник.

Измийте и почистете другите агнешки дреболии. Нарежете на парчета и изплакнете в гевгир. Преместете ги в купа и посолете, добавете чесън, черен пипер, разбъркайте. Приберете в хладилник.

Вземете шиш и започнете да нанизвате на него парчета черен дроб, бял дроб, сърце и момици. Когато свършат продуктите, посолете и поръсете черен пипер.

Навийте чревцата около продуктите, по едно на шиш. За да прикрепите червата към агнешките шишчета ползвах було, увито стегнато около продуктите.

Увийте шишчетата с алуминиево фолио и оставете в тава с вода.

Печете кукуреча за 90 мин. на 200 градуса.

Кукуречът по гръцки е чудно мезе!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: