Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен ватус с брашно

Пържен ватус с брашно

Пържен ватус с брашно
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Поднесете пържения ватус с подходяща гарнитура"

Необходими продукти

  • ватус - 350 грама
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол - 1 к.л.
  • брашно - за овалване
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като ватусът е по-специфична риба, трябва да я одерете.

След това я почистете, измийте старателно и нарежете на парчета.

Ако имате по-голяма риба, може да пакетирате част от нея и да я замразите.

Интересно е, ватусът няма кости и се яде с хрущялите.

Овкусете парчетата риба със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и изтупайте излишното.

Загрейте достатъчно количество олио и изпържете рибата и от двете страни до готовност.

Поднесете я с резени лимон и гарнитура по избор.

Пърженият ватус с брашно е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: