Начин на приготвяне
Залейте дробчетата с гореща вода и ги оставете да се накиснат за половин час.
След това ги отцедете и подсушете хубаво.
Загрейте мазнината и ги изпържете за 5 минути под капак. Махнете капака и пържете до почти пълната им готовност.
Прехвърлете ги в глинен съд (така ще се запазят топли).
В същата мазнина изпържете нарязаните гъби, бекон, лук, чесън, морков и чушки. Когато омекнат зеленчуците, поръсете с червения пипер.
Върнете дробчетата в съда и поръсете с пипера меланж, унисоса и солта.
Поръсете с магданоз и мащерка, гарнирайте с резени лимон и сервирайте ястието топло.
Пилешките дробчета с гъби и бекон са много вкусни.