ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Багети»Малки багети с поръска

Малки багети с поръска

Малки багети с поръска
Снимка: Веселина Константинова
24/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
25
"С тези багетки всяко ястие е по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресейте. Добавете олиото, две яйца, маята, захарта, млякото, солта. Разбъркайте и сипете при брашното. Добавете 1/2 ч.ч. вода и замесете тесто.

Оформете на топка, завийте с фолио, оставете да втаса. Натрошете сиренето и добавете магданоза. Разделете на топки, разточете на малки питки.

Сложете от плънката и оформете багетите.

Разбийте третото яйце, добавете 1 ч.л. олио. Намажете багетите със силиконова четка. Поръсете ленено семе, направете няколко странични разреза.

Наредете багетите в тава с хартия за печене и печете на 200 градуса до готовност.

Малките багети с поръска са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: